Bezele cu zmeură si friscă

Printeaza

Bezele cu zmeură si friscă din: albusuri, zahar pudra, sare, frisca, intaritor de frisca, zahar vaniat, zmeura, sos de zmeura, ciocolata cu lapte, ciocolata alba.

Ingrediente:

  • 3 albuşuri
  • 125 g zahăr pudră
  • un pic de sare

în plus:

  • 400 g frişca
  • 2 pliculeţe cu întăritor de frişca
  • 2 pacheţele cu zahăr vanilat
  • 1 mână de zmeură
  • 100 ml sos de zmeură
  • 50 g decor din ciocolată cu lapte
  • 50 g din ciocolată albă.

 

Mod de preparare:

Intr-un castron curat pui albuşurile bine separate de gălbenuş, cu puţină sare. Le baţi cu mixerul mai întâi la viteză mică, apoi din ce în ce mai mare.

In timp ce amesteci albuşurile, începi să introduci şi zahărul şi continui să baţi cu mixerul până obţii o spumă tare.

Introduci masa de bezea într-o pungă de şpriţat, căreia îi ataşezi capătul în formă de stea. Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şpriţezi mici rozete.

Pui tava în cuptorul preîncălzit la 175° C (temperatură moderată), pe şina din mijloc şi laşi bezelele să se usuce bine circa 2,5 ore.

Verifici să rămână albe. Dacă încep să se rumenească, reduci focul.

Când sunt complet uscate, le scoţi şi le laşi să se răcească, între timp baţi bine frişca împreună cu întăritorul şi zahărul vanilat, apoi umpli cu ea o pungă de şpriţat, căreia îi ataşezi capătul în formă de rozetă.

Şpriţezi frişca pe bezele, apoi le ornezi cu zmeură şi sos de zmeură sau cu decor de ciocolată.

 

Bezele cu zmeură si friscă

Tort cu bezele si caramel

Tort cu bezele si caramel din: frisca, cafea, oua, nuci, faina, zahar, unt, vanilie. Ingrediente: 500 g frişcă 100 ml cafea Pentru blat: 6 albuşuri 150 g zahăr tos 250 g nuci măcinate fin 4 linguri cu făină sare Pentru crema caramel: 2 ouă + 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g unt 100 g […]

 

Bezele cu alune si cafea

Bezele umplute

Bezele umplute din: bezele, sos de ciocolata, alune. Ingrediente: sos de ciocolată – circa 250 g 40 bezele simple – de cumpărat 100 g alune de pădure rumenite şi tocate     Mod de preparare: Unge o minibezea cu o lingură de sos, înmoaie In alune şi lipeşte deasupra altâ bezea. Repetă procedeul cu toată […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Foarte bune bezelele astea

  2. Mi-ai afcut pofta de niste bezele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.