Bezele cu prune

Printeaza

Bezele cu prune din: prune, zahar, zahar pudra, amidon, gelatina, albusuri.

Ingrediente: Bezele_cu_prune

  • 450g de prune coapte (cântărite după îndepărtarea sâmburilor), tocate grosier
  • 550g de zahăr
  • 100g de zahăr pudră
  • 100g de amidon
  • 11 foi de gelatină
  • 2 albuşuri

 

Mod de preparare:

Pune prunele într-o cratiţă, împreună cu 50g de zahăr. Acoperă-le cu un capac şi fierbe-le la foc mic, amestecând ocazional, până când devin foarte moi – va dura circa 20 de minute. Pasează-le într-uh blender sau în robotul de bucătărie, pentru a obţine o pastă fină.

Tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată, cu latura de 20cm. Trece printr-o sită, împreună, zahărul pudră şi amidonul şi presară puţin din acest amestec pe fundul tăvii. Pune foile de gelatină, una câte una, într-un bol cu apă rece, pentru a se înmuia.

Pune restul de zahăr într-o cratiţă, împreună cu 200ml de apă. Incălzeşte totul uşor, până când zahărul se dizolvă, apoi dă focul mai mare, adaugă un termometru pentru zahăr şi fierbe siropul până când ajunge la 125°C.

Când zahărul se apropie de temperatura corectă, bate albuşurile în cel mai mare bol pe care-l ai, cu un mixer electric, până când obţii o spumă fermă. Când siropul de zahăr este gata, încorporează-l în pasta de prune, apoi scurge foile de gelatină de apa excedentară şi încorporează-le şi pe acestea, asigurându-te că se topesc.

Cu mixerul pornit, toarnă treptat siropul de prune şi zahăr în spuma de albuşuri şi omogenizează-le. După ce ai adăugat tot siropul, lasă mixerul pornit până când compoziţia devine mai groasă.

Transfer-o în tava pregătită anterior şi las-o la temperatura camerei câteva ore, pentru a se întări.

Odată ce aceasta s-a întărit, presară puţin amestec de amidon şi zahăr pe o altă hârtie de copt şi răstoarnă pe ea blocul de bezele gumate. Cu un cuţit mare şi ascuţit, taie bezelele în pătrate relativ mari, apoi presară pe ele amestec de amidon şi zahăr. Poţi să le păstrezi într-un recipient închis etanş,separate de bucăţi de hârtie de copt, timp de câteva zile.

Bezele cu prune

Bezele_cu_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.