Bezele cu nuci

Printeaza

Bezele cu nuci din: albus, zahar, nuci, zeama de lamaie.

Ingrediente:Bezele cu nuci

  • 3 albuşuri
  • 200 g de zahar pudra
  • 50 g de nuci
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul in bain-marie, 10 minute la rece, pana cand albusurile se intaresc in asa fel incat sa nu curga de pe tel si sa aiba un luciu sidefiu.

Cand sunt aproape gata, se adauga 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet. Pe o tava de la aragaz sau pe dosul unei tavi de tabla se asaza o hartie alba care se unge cu un strat foarte subtire de unt.

Pe deasupra se pun cu spritul gramaj oare de albus nu prea mari, cu distanta intre ele. In fiecare se infig cate 3-4 bucatele de nuci. Se coc la foc domol.

Cand albusul incepe sa se intareasca, se acopera cu o foaie de hartie, ca sa nu se rumeneasca. Bezelele trebuie sa fie coapte astfel incat sa nu se ingalbeneasca.

Dupa ce s-au copt, se scot cu un cutit. Daca se dezlipesc greu, se uda hartia pe dos cu putina apa rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.