Bezele cu cocos si cremă de zmeură

Printeaza

O reteta de bezele cu cocos si crema de zmeura din: albusuri, sare, zahar, zahar pudra, cocos, zmeura si frisca.

Ingrediente:Bezele cu cocos si cremă de zmeură

  • 2 albuşuri
  • sare
  • 60 g zahăr
  • 70 g zahăr pudră
  • 3 linguri cocos ras
  • 400 g zmeură
  • 400 ml frişcă
  • 1 plic întăritor de frişcă

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 80 °C. Se prepară compoziţia de bezea: se bate albuşul cu un praf de sare şi se adaugă zahărul, înglobându-l treptat. Se adaugă apoi 60 g zahăr pudră dat prin sită; se bate în con­tinuare, până ce compoziţia străluceşte. Se înglobează 2 lin­guri de fulgi de cocos.

Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se şpriţează cca 16 batoane de bezea (10-12 cm lungime). Se presară restul de fulgi de co­cos şi zahăr pudră; se coc la cup­tor circa 2 1/2-3 ore. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

Se bate frisca impreuna cu intaritorul de frisca.  Se înglobează 100 g zmeură şi 4 batoane de be­zea, zdrobite în prealabil cu fur­culiţa. Se repartizează compoziţia pe 4 farfurii şi se aşază pe fiecare porţie câte 3 batoane de bezea; se ornează cu restul de zmeură.

Bezele cu cocos si cremă de zmeură

Bezele cu cocos si cremă de zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.