Berea belgiana Hoegaarden

Printeaza

Berea_belgiana_Hoegaarden_2Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a reluat producţia la mijlocul anilor 1960, în fabrica De Kluis, respectând vechile reţete (care prevedeau utilizarea grâului nemalţat şi adăugarea de coriandru şi coajă de portocală). Redenumită Browerij van Hoegaarden, întreprinderea face parte astăzi din grupul Belgian InBev.

DEGUSTARE

Berea Hoegaarden Blanche este o wit bier aurie, de culoarea lămâii, care este produsă în urma fermentaţiei la temperaturi înalte. Spuma e densă şi persistentă. Servită la o temperatură de 4° C, este ideală pentru a potoli setea consumatorilor.

ALTE VARIETATI

Din catalogul Hoegaarden face parte şi berea Grand Cru, bere obţinută printr-o reţetă exclusivă, din secolul XV, a călugărilor din Bergaden. Este vorba de o bere strong ale de culoare aurie, cu o concentraţie alcoolică de 8,7%.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.