Bere de casa

Printeaza

Bere de casa din: apă de izvor, orz prăjit, boabe de porumb, conuri uscate de hamei, drojdie, orez

Bere_de_casa

Ingrediente:

  • 15 litri apă de izvor
  • 1 kg orz prăjit
  • un pumn de boabe de porumb
  • un pumn de conuri uscate de hamei
  • 50g drojdie
  • 500g zahăr
  • orez

Mod de preparare:

In 15 litri apă de izvor fierbeţi următoarele ingrediente: 1 kg orz prăjit, un pumn de boabe de porumb şi un pumn de conuri uscate de hamei. Când boabele sunt fierte, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească puţin.

Dizolvaţi 50g drojdie în puţină apă călduţă, amestecaţi cu puţin lichid fiert şi apoi turnaţi amestecul în oala cu celelalte ingrediente după ce acestea s-au răcit. Ţineţi vasul acoperit până a doua zi la temperatura camerei, apoi strecuraţi lichidul printr-un tifon sau o sită foarte fină şi îndulciţi-l după plac (minimum 500g zahăr trebuie adăugat).

Turnaţi berea obţinută în sticle în care aţi pus câte 2-3 boabe de orez. Nu umpleţi total sticlele, lăsaţi spaţiu pentru fermentare. închideţi ermetic sticlele şi depozitaţi-le la rece. Berea de casă este o băutură efervescentă, face spumă mare la deschiderea sticlei, de aceea, îna­inte de a deschide o sticlă, pregătiţi paharele, să le aveţi la îndemână.

Se poate întâmpla să sară dopurile, dacă berea fermentează prea tare. De aceea, este bine să se lege peste dopuri câte o bucată de pânză şi sticlele să nu se ţină la cald. Altă metodă este ca sticlele să fie puse cu dopul în jos, pe un raft special sau într-un vas mai mare. Berea de casă are termen de valabilitate de câteva zile, apoi se acreşte.

Este o băutură slab alcoolizată, digestivă, hrănitoare şi foarte răcoritoare, mai ales dacă se ţi ne la rece înainte de servire. Berea de casă se poate bea la 24 ore după preparare, timp în care, din cauza drojdiei, mai fermen tează. Pe fundul sticlelor rămân aceste drojdii, care nu trebuie consumate.

Bere de casa

Bere_de_casa

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.