Bere de casa fara porumb

Printeaza

Bere de casa fara porumb din: malt, zahar, hamei, drojdie de bere, apa

Bere_de_casa_fara_porumb

Ingrediente:

  • 500g malţ
  • 1 kg zahăr
  • 20g hamei
  • 1 cubuleţ drojdie de bere
  • 15 l apă

 

Mod de preparare:

Hameiul şi malţul se pun la fiert în 15 l apă. Se fierb la foc mic şi apoi se lasă vasul acoperit 2 ore.

Se strecoară şi se adaugă 800g zahăr.

200g zahăr se caramelizează până devine galben auriu, se toarnă peste el puţină apă în care a fiert malţul, se dizolvă şi apoi se adaugă în oala de bere.

Se lasă aceasta să se răcească.

Atunci când este doar puţin călduţă, se adaugă în ea drojdia dizolvată.

Se vântură câteva minute lichidul obţinut şi apoi se poate îmbutelia în sticle care se închid ermetic.

Bere de casa fara porumb

Bere_de_casa_fara_porumb

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata bere in casa, mi se pare mai simplu sa-mi cumpar 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.