Berbecuţ cu bulgur şi vinete la cuptor

Printeaza

Berbecuţ cu bulgur şi vinete la cuptor din: masline negre, feta, carne de berbecut, usturoi, vanata, grau bulgur, rosii, supa de vita, oregano si iaurt grecesc.

Ingrediente:

  • 240 g amestec de masline negre si feta, la borcan, curse bine, pastreaza uleiul
  • 700 g carne de berbecut, taiata cubulete
  • 1 vanata tocata
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 250 g de grau bulgur
  • 1 conserva de 400 g de rosii tocate
  • 500 ml supa de vita
  • frunzele de la 1 legatura mica de oregano
  • 3 linguri de iaurt grecesc degresat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Incinge într-o tigaie 1 lingură din uleiul pus deoparte, apoi adaugă carnea şi rumeneşte-o 5 minute. Adaugă vânătă şi mai lasă 5 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de usturoi, încă puţin ulei, bulgurul şi amestecă astfel încât totul să se acopere cu un strat fin de ulei.

Pune apoi roşiile, supa, majoritatea frunzelor de oregano şi adu totul la punctul de fierbere. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 20 de minute. Scoate folia în ultimele 5 minute. între timp, amestecă iaurtul cu restul de usturoi şi îndeajyns ulei de la măsline cât să obţii un dressing gros. Asezonează şi pune într-un bol.

Când este gata amestecul de carne, presară măslinele, feta şi restul de oregano. Serveşte cu dressing de iaurt alături.

Berbecuţ cu bulgur şi vinete la cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna ideea asta, plus ca mie imi place carnea de berbecut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.