Beneficiile frunzelor de prun

Printeaza

Beneficiile frunzelor de prunBeneficiile frunzelor de prun. Atât fructele, cât şi frunzele conţin o substanţă care acţionează ca un remediu natural împotriva constipaţiei

Frunzele de prun se folosesc pentru a prepara o reţetă foarte eficientă împotriva constipaţiei. Decoctul din frunze de prun este un remediu foarte bun care poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul viermilor intestinali.

 

Prunul este, poate, cel mai răspândit pom fructifer de la noi, cunoscut mai ales pentru că din Prunele sunt o sursă important de carbohidraţi, vitamina C şi fibre. Fructele uscate conţin vitamina A, fibre şi isatin – un laxativ natural, care este prezent şi în frunzele de prun.

O reţetă laxativă foarte eficientă se poate obţine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ceas într-un litru de apă. Se obţine o infuzie care trebuie băută în fiecare zi, t imp de cinci zile, câte o ceaşcă după fiecare masă.

Beneficiile frunzelor de prun. Adjuvant împotriva viermilor intestinali

Aceleaşi efecte laxative, dar şi vermifuge pot fi obţinute dacă lăsăm la înmuiat peste nopate câteva 10-15 prune uscate – pe care dimineaţa le fierbem timp de 10 minute. Apa se bea în porţii egale pe parcursul uni zile şi este un remediu adjuvant împotriva virmilor intestinali precum  limbricii şi a oxiurii.

Beneficiile frunzelor de prun. Combat febra şi anemia

Împotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze mărunţite la fiert timp de 5 minute într-un litru de apă obţinându-se astfel o infuzie care se lasă la răcit timp de 10 minute. Se bea câte o cană de două ori pe zi.

Frunzele de prun mai sunt indicate în tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului şi tromboflebitei.

 

Articol preluat de aici.

 

 

Incoming search terms:

  • beneficiile frunzelor de par

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.