Bavareză cu vin dulce

Printeaza

O reteta delicioasa de bavareza cu vin dulce din: lapte, vin rosu, smantana, zahar, ciocolata menaj, galbenusuri, foi de gelatina, pastaie de vanilie, flori, zahar si zeama de lamaie.

Ingrediente:Bavareză cu vin dulce

  • 250 ml lapte
  • 150 ml vin roşu foarte dulce
  • 300 ml smântână dulce
  • 125 g zahăr
  • 50 g ciocolată menaj
  • 4 gălbenuşuri
  • 3 foi de gelatină
  • 1 păstaie de vanilie
  • 12 flori

pentru crema caramel:

  • 100 g zahăr
  • 20 ml smântână dulce
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pune gelatina la înmuiat în apă rece, iar laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie, apoi scoate-o. Pune gălbenuşurile într-un castron şi freacă-le cu zahărul până când se albesc, apoi toarnă laptele cald în fir subţire, amestecând continuu cu un tel şi vinul dulce. Adaugă gelatina stoarsă şi amestecă până se dizolvă complet.

Strecoară crema printr-o sită într-un alt castron şi scufundă-1 30 de se­cunde într-un vas cu apă rece, amestecând din când în când. Bate smântână până când devine frişcă şi încorporeaz-o în cremă, amestecând uşor. Toarnă compoziţia într-o formă rotundă cu gaură udată în prealabil cu apă rece şi las-o în frigider cel puţin 3 ore.

Topeşte ciocolata la bain-marie, în­moaie florile în ea, aşază-le pe o farfurie şi lasă-le să se răcească. Prepară crema caramel punând într-o crăticioară zahărul cu 3 linguri de apă ames­tecată cu zeama de lămâie şi ţine pe foc, amestecând continuu până când compoziţia capătă o culoare aurie. Adaugă smântână şi fierbe, la foc mic, timp de 10 minute.

Scoate bavareza din frigider, scufundă forma 30 de secunde într-un vas cu apă clo­cotită, apoi răstoarn-o pe un platou. Toarnă deasupra crema caramel şi decorează cu florile-lampion glasate cu ciocolată.

Bavareză cu vin dulce

Bavareză cu vin dulce

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.