Bavareza cu cafea

Printeaza

Bavareza cu cafea din: zahar, lapte, gelatina, cafea, frisca, galbenus.

Ingrediente:Bavareza cu cafea

  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte rece
  • 15 g gelatină
  • 50 ml cafea mai tare
  • 250 g frişcă bătută
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, laptele şi cafeaua. Pui vasul pe foc slab şi amesteci încontinuu, până se îngroaşă compoziţia.

Cât este fierbinte, o amesteci cu gelatina, care a stat timp de 1 oră înmuiată într-o cantitate triplă de apă rece. Laşi crema pe foc 1-2 minute, bătând mereu cu telul sau în abur.

Laşi compoziţia să se răcească şi, când se coagulează, o amesteci cu frişca, după care pui crema în cupe. Dai cupele la rece până se întăreşte. Poţi răsturna crema pe farfurie şi o ornezi cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.