Bavarez cu ciocolata

Printeaza

 Bavarez cu ciocolata

Ingrediente:Bavarez cu ciocolata

  • 1/4 l lapte
  • 1 plic de vanilie
  • 120 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao
  • 4 ouă
  • 3-4 foi gelatină (20 g)
  • 300 g frişcă bătută
  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Laptele se fierbe cu ciocolata tăiată bucăţele sau cu cacaoa, 3-4 mi­nute.

Se amestecă cu ouăle bătute cu telul şi cînd începe să se îngroaşe, iară să fiarbă, se ia de pe foc si se pune gelatina (care a fost muiată înainte în apă rece).

Cînd s-a răcit, se amestecă cu frica bătută, apoi se pune în formă de şarlotă sau în forme diferite şi se dă la frigider.

Cînd s-a gelatinat, se răs­toarnă pe platou şi se garniseşte cu frişca bătută. Pentru a ieşi uşor, se bagă forma în apă fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.