Bautura traditionala din Germania

Printeaza

Numele acestei băuturi tradiţionale din Germania înseamnă literal „bol cu cleşti de foc” şi se referă la un punci festiv, băut după o ceremonie elaborată.

Băutura este similară vinului fiert Gluhwein, în limba germană şi se prepară ca un fondue, într-un bol suspendat deasupra unei flăcări. In acesta se încălzesc uşor vin roşu, citrice şi condimente, apoi se aşază deasupra bolului Zangen, cleştii, care susţin un cub de zahăr.

Cubul este înmuiat în rom cu procent mare de alcool, apoi i se dă foc. Pe măsură ce arde cu o flacără albastră înaltă, zahărul se topeşte şi curge în bol. Arderea este susţinută prin cantităţi suplimentare de rom turnate deasupra.

După ce s-a topit zahărul, băutura este turnată în ceşti şi servită.

Feuerzangenbowle este o specialitate de iarnă, deseori preparată la petreceri de Crăciun sau de Anul Nou.

Recordul absolut a fost stabilit de cei 9000 de litri preparaţi într-un vas uriaş de cupru, în Isartor, lângă Munchen, cu ocazia Crăciunului din 2005.

Băutura şi-a împrumutat numele unui roman comic, scris în anii ‘30 de Heinrich Spoerl, în care un bărbat decide să-şi retrăiască copilăria, întorcându-se la şcoală deghizat în elev, după ce a băut puţin cam mult Feuerzangenbowle.

 

Bautura traditionala din Germania

Bautura traditionala din Germania

 

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/bautura-traditionala-din-germania html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.