Baton cu muslii

Printeaza

Baton cu muslii

Ingrediente:

  • 150g zahăr muscovado
  • l OOg margarina cu ulei de măsline
  • 50g miere
  • 300g cereale bogate în fibre
  • 50g fructe uscate, tăiate mărunt
  • l lingură de seminţe de in sau de susan

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge şi se tapetează cu hârtie de orez o tavă de 2.5cm adâncime si 18cm lăţime (nu folosiţi pergament căci se va dizolva în batonul de muslii). Se pun zahărul, margarina si mierea într-un bol mare şi se bagă la cuptorul cu microunde, la nivel high, timp de 2 minute.
Se amestecă pentru a se omogeniza.

Apoi se adaugă cerealele şi fructele uscate şi se toarnă în tavă, nivelând suprafaţa cu o lingură. Deasupra se presară seminţele de in sau de susan şi se coace timp de 20 de minute până ce compoziţia devine maroniu-aurie.

Se lasă la răcit în tavă timp de 30 de minute, apoi se taie în 12 batoane. Se împachetează în hârtie rezistentă la grăsimi şi se poate păstra într-un recipient sigilat până la o săptămână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac cerealele, musli. Copiii mei le adora. Reteta asta o s-o pregatesc special pentru ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.