Batog inabusit

Printeaza

Batog inabusit din: batog, ulei, usturoi, ardei, ou.

Ingrediente:Batog_inabusit

  • 250 g batog uscat cu piele, dar fără oase
  • 75 ml ulei de măsline
  • 5 căţei de usturoi
  • 1/2 de ardei iute roşu
  • 1/2 de ou bătut

 

Mod de preparare:

Peşte se păstrează 2-3 zile la frigider, înmuiat în apă. Aceasta se schimbă o dată sau de două ori pe zi. La final, peştele se scurge bine.

Uleiul se încinge încet într-o cazuela. Usturoiul se curăţă, se taie fetii subţiri, apoi se căleşte împreună cu ardeiul iute.

Usturoiul se scoate din ulei şi se păstrează deoparte. Peştele se aşează în uleiul încins cu pielea în jos şi se prăjeşte 3 minute. In acest răstimp se scutură mereu în toate părţile.

Peştele se prăjeşte la fel şi pe partea cealaltă. Se toarnă apoi pe deasupra o lingură de apă şi se înăbuşe (acoperit) timp de 15 minute. După aceea, peştele şi ardeiul se scot din ulei şi se taie în bucăţi.

Uleiul se încinge dîn nou. Oul se bate spumă cu mixerul, apoi se toarnă treptat uleiul din cazuela până rezultă o maioneză.

Maioneza se repartizează peste peşte, care se serveşte apoi ornat cu usturoiul călit şi cu ardeiul iute.

Batog inabusit

Batog_inabusit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.