Batoane de ovaz cu gem

Printeaza

Batoane de ovaz cu gem din: unt, ou, esenta, sare, praf de copt, fulgi de ovaz, faina, gem.

Ingrediente:Batoane_de_ovaz_cu_gem

  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 esenta,la alegere (rom, vanilie, migdale)
  • sare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 200 g faina
  • 1 borcan de gem din fructe aromate

 

Mod de preparare:

Freci untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugi oul, aromele, faina, sarea si praful de copt.

Omogenizezi bine si incorporezi si fulgii de ovaz.

Tapetezi o tava mai mica cu hartie de copt, torni 2/3 din compozitie, o uniformizezi cu dosul unei linguri si torni deasupra gemul.

Restul de compozitie il pui sub forma unor firimituri peste gem.

Dai tava la cuptor pentru 30-40 de minute pana se rumeneste deasupra.

Lasi prajitura la racit si, cu un cutit bine ascutit, tai batoane sau patrate.

Batoane de ovaz cu gem

Batoane_de_ovaz_cu_gem

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Batoane cu seminte

Batoane cu seminte

Batoane cu seminte din: mix de seminte, fulgi de ovaz, fulgi de cocos, miere, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 100 g mix de seminţe de in, chia, susan şi floarea soarelui 4 linguri fulgi de cocos 6 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe de psyllium pudră 50 ml miere de albine 50 g fulgi de ciocolată   […]

 

Batoane energizante cu afine

Batoane energizante cu afine

Batoane energizante cu afine din: migdale, curmale, unt de nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine uscate. Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa clocotita timp de 2 minute sau cirese uscate, smochinele sau prune 1/3 cana […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.