Batoane de ciocolată cu alune

Printeaza

Batoane de ciocolată cu alune

Batoane de ciocolată cu alune

Ingrediente:

  • 50 ml brandy
  • 50 g curmale
  • 50 g caise confiate
  • 50 g ananas confiat
  • 500 g ciocolată neagră
  • 200 ml frişca
  • 250 g alune prăjite
  • 350 g biscuiţi cu cacao
  • o portocală
  • zahăr vanilinat
  • pudră de scorţişoară
  • esenţă de rom
  • mentă

Preparare:

Fructele confiate şi curmalele se toacă mărunt, se pun într-un vas de plastic şi se toarnă deasupra brandy. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă peste noapte la rece. Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului şi se introduce la rece.

Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.Ciocolata se pune la topit la bain-marie, se lasă să se răcească şi se amestecă bine cu frişca mixată.

Se adaugă biscuiţii măcinaţi, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o lingură de esenţă de rom şi o linguriţă de pudră de scorţişoară. Se presară coaja de portocală, jumătate din alunele măcinate, menta tocată şi se amestecă.

Se formează rulouri groase de doi centimetri, se trec prin restul de alune măcinate şi se introduc la rece.

Batoane de ciocolată cu alune.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.