Batoane de ciocolată cu alune
PrinteazaBatoane de ciocolată cu alune
Ingrediente:
- 50 ml brandy
- 50 g curmale
- 50 g caise confiate
- 50 g ananas confiat
- 500 g ciocolată neagră
- 200 ml frişca
- 250 g alune prăjite
- 350 g biscuiţi cu cacao
- o portocală
- zahăr vanilinat
- pudră de scorţişoară
- esenţă de rom
- mentă
Preparare:
Fructele confiate şi curmalele se toacă mărunt, se pun într-un vas de plastic şi se toarnă deasupra brandy. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă peste noapte la rece. Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului şi se introduce la rece.
Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.Ciocolata se pune la topit la bain-marie, se lasă să se răcească şi se amestecă bine cu frişca mixată.
Se adaugă biscuiţii măcinaţi, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o lingură de esenţă de rom şi o linguriţă de pudră de scorţişoară. Se presară coaja de portocală, jumătate din alunele măcinate, menta tocată şi se amestecă.
Se formează rulouri groase de doi centimetri, se trec prin restul de alune măcinate şi se introduc la rece.
Pofta buna!