Batoane cu mac si susan
PrinteazaBatoane cu mac si susan din: făină, sare, ulei, zahăr, drojdie, apă călduţă, mac, susan, ou.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 1 lingură sare
- 5 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr
- 40 g drojdie
- 550 ml apă călduţă
- mac
- susan
- ou
Mod de preparare:
Se freacă drojdia împreună cu zahărul până se topeşte, apoi se pune apa călduţă, sarea şi uleiul. Se adaugă făina, se frământă bine, apoi se împarte aluatul în două.
Intr-o foaie se pun 2 linguri de mac, iar în cealaltă, susan. Se lasă la dospit, într-un loc ferit de curenţi cu aer rece. Când s-a dublat volumul aluatului, este gata de preparat.
Se presară făină pe planşeta de lucru şi se împletesc în trei rulouri batoane de mărimea dorită. Batoanele se ung cu ou, apoi se presară deasupra lor mac şi susan, după gust.
Se lasă să mai crească şi în tavă. Se introduc în cuptorul preîncălzit şi se coc, la foc mediu, 45 minute. Se servesc ca aperitiv ori gustare.
Batoane cu mac si susan
Pofta buna!