Batida de Mangas cocktail
PrinteazaBatida de Mangas cocktail
Bază alcoolică – Cachaca
Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Cachaca drinks
Decoraţiune – o felie de mango pe marginea paharului
Se servestela orice oră
Ingrediente
- 50g Cachaga
- 50-60 g pulpa de mango
- 2 lingurite de zahar din trestie de zahar
Mango, fruct originar din Asia Orientală; în prezent planta se cultivă în toate ţările de la tropice. Chiar dacă există peste o mie de varietăţi în rândul celor sălbatice şi al celor cultivate, ele se pot reduce la doar două specii cea indiană, denumită mulgoba, şi cea asiatică, denumită camboya.
In reţeta pe care o propunem, este preferată varietatea de mango pentru suc. fructul acesta fiind cel mai mare, roşu şi cu o cantitate mai mare de pulpă.
Preparare. După ce s-au scos seminţele fructului de mango, pulpa acestuia se pune în blender împreună cu celelalte ingrediente. Se adaugă multă gheaţă pisată şi se centrifughează la viteză mare, timp de circa 30 de secunde.
Se toarnă în paharul tumbler şi se decorează, la sfârşit, cu o felie de mango pe margine.