Basbusă

Printeaza

Basbusă

Ingrediente:Basbusă

  • 600 g iaurt
  • 600 g griş
  • 200 g miere
  • un kg vişine fară sâmburi proaspete sau congelate
  • 60 g nucă de cocos rasă
  • 10 g unt

 

Mod de preparare:

Se freacă iaurtul cu grisul. Se adaugă mierea. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu griş şi se toarnă compoziţia.

Se presară vişine, apoi cu nucă de cocos şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Se lasă 25 de minute. După ce s-a răcit se taie în romburi sau în tri­unghiuri.

Suplimentar, se poate unge deasupra cu gem, peste care se pre­sară nucă măcinată, mai ales atunci când se serveşte a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.