Barcute cu carne de oaie

Printeaza

Barcute cu carne de oaie din: faina, drojdie, sare, apa, carne de oaie tocata, ulei, ceapa, patrunjel, rosie, sare, piper, lamaie, lapte.

Ingrediente:Barcute cu carne de oaie

  • 250 g făină cernută
  • 1 g drojdie uscată
  • 1 linguriţă sare
  • 75 ml apă
  • 250 g carne de oaie tocată
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe mărunt tăiate
  • 1 legătură pătrunjel mărunt tăiat
  • 1 roşie curăţată de coajă si tăiată cuburi
  • sare
  • piper
  • lămâie pentru servit
  • 30 ml lapte

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui într-un castron drojdia, sarea şi apa. Amesteci 3 minute, după care încorporezi făina. Acoperi aluatul şi-l laşi să crească 30 de minute.

Intre timp, prepari umplutura, pentru care sotezi în ulei încins ceapa, pătrunjelul, carnea, roşia, sarea şi piperul.

Amestecul trebuie să fie scăzut, şi, după ce carnea şi-a schimbat culoarea, stingi focul, dar laşi tigaia pe aragaz încă 3 minute, amestecând din când în când.

Impărţi aluatul în două părţi, din care întinzi cu mâna 2 foi dreptunghiulare. Le acoperi cu un şervet umezit şi le laşi din nou să crească alte 30 de minute. Intinzi apoi fiecare foaie, tot cu mâna, o modelezi cu mâna pe margine pentru a-i da forma de bărcuţă, ungi cu un pic de lapte, pui umplutura şi dai la copt 15 minute.

Serveşti imediat cu zeamă de lămâie picurată deasupra.

 

Barcute cu carne de oaie

Barcute cu carne de oaie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.