Barbun copt şi prăjit, cu pancetta si cimbru

Printeaza

O reteta de barbun copt si prajit cu pancetta si cimbru din: barbun, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, lamai, pancetta si fileuri de ansoa.

Ingrediente:

  • 4 barbuni, curăţaţi de solzi şi de intestine
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • o legătură mare de cimbru sau maghiran proaspăt
  • 2 lămâi, tăiate felii
  • 8 felii de pancetta sau costiţă marmorată (cu came şi grăsime)
  • 4 fileuri de anşoa în ulei de bună calitate, scurse

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 220°C (treapta 7) şi puneţi pe foc o tigaie cu grătar, până când se înfierbântă. Ungeţi peştii cu ulei de măsline şi condimentaţi-i cu sare şi piper, pe dinăuntru şi pe dinafară. Umpleţi-i cu fire de cimbru sau rozmarin şi câteva felii de lămâie.

Puneţi peştii pe grătarul încins şi frigeţi-i câte un minut pe fiecare parte, apoi scoateţi-i pe o planşetă de tocat. înfăşuraţi fiecare peşte în 2 felii de pancetta şi aşezaţi deasupra un file de anşoa.

Puneţi peştii într-o tavă pentru cuptor, presăraţi-i cu cimbru sau maghiran, stropiţi-i cu puţin ulei de măsline şi coaceţi-i în cuptorul încins timp de 8 minute pana cand sunt facuti si in interior.

Barbun copt şi prăjit, cu pancetta si cimbru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata barbun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.