Banita olteneasca

Printeaza

O reteta delicioasa de banita olteneasca cu: faina, oua, sare, apa, branza dulce, zahar pudra.

Ingrediente aluat:

  • 1 kg făină
  • 1 ou
  • sare
  • apă cât cuprinde pentru un aluat potrivit de întins

Ingrediente umplutură:

  • 5-6 ouă
  • 1 kg brânză dulce sau sărată
  • 100-150 g untură
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pui făina pe o planşetă şi faci în mijlocul ei o adâncitură în care pui oul, sarea şi o ceaşcă de apă călduţă. Amesteci totul şi frămânţi bine, adăugând, la nevoie, puţină apă, pentru ca aluatul să fie mai moale. Laşi la odihnit 10 minute, după care împărţi aluatul în 16 bucăţi.

Intinzi fiecare buca­tă cu vergeaua ca să capete o formă rotundă, mare cât fundul tăvii în care pui plăcin­ta. Turtiţele obţinute le coci pe rând, pe plita sobei sau pe o plită pusă pe aragaz, la foc domol.

După ce s-au copt toate, 8 dintre ele le fărâmiţezi într-un castron şi le amesteci cu brânza fră­mântată şi ouăle bătute. Ungi o tavă rotundă cu grăsime, aşezi pe fundul ei o turtă întreagă, o ungi cu un strat din compoziţia preparată şi o stropeşti cu untură topită.

Procedezi aşa până când se termină umplutura şi turte­le. La final, stropeşti turta cu untură topită şi o coci la cuptor, la foc domol până se rumeneşte. Serveşti baniţa caldă, pudrată cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.