Bame cu sos de mustar

Printeaza

Bame cu sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei.

Ingrediente:Bame_cu_sos_de_mustar

  • 1 kg bame
  • 4 linguri cu otet
  • sare

pentru sos:

  • 4 lingurite cu mustar
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lingurita cu otet
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Petru a indeparta mucigaiul pe care il contin bamele, taie cu grijă codiţele şi căpăcelele de la bază fără a atinge miezul. Opăreşte-le într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi o linguriţă cu sare sau lasă-le în apă rece cu zeamă de lămâie cel puţin o jumătate de oră.

După ce ai opărit bamele, răstoarnă-le într-o strecurătoare ca să se scurgă foarte bine. Taie-le în două, pe lungime, între timp, pregăteşte sosul de muştar. Freacă uşor muştarul cu mierea. Incorporează treptat oţetul şi uleiul, ca la maioneză. Serveşte bamele stropite cu muştar.

Bame cu sos de mustar

Bame_cu_sos_de_mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.