Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie

Printeaza

Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie din: lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână), brânză de oi frământată, caş de oaie, făină de porumb, unt, sare.

Ingrediente:Balmos_bucovinean_cu_lapte_si_cas_de_oaie

  • 1,5 l lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână)
  • 250 g brânză de oi frământată
  • 250 g caş de oaie
  • 500 g făină de porumb
  • 150 g unt
  • sare

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert împreu­nă cu sarea, iar când dă în clocot, adaugi făina de porumb în ploaie şi brânza de oi frământată.

Amesteci circa 15 minute cu grijă pentru a nu se face cocoloaşe, până se topeşte brânza. Porţionezi şi serveşti cu caş proaspăt mărunţit şi unt pus dea­supra.

Asezonezi cu salată de sezon sau cu murături. Balmoşul adevărat se prepară cu zer, dar cum nu am mereu la îndemâ­nă, folosesc lapte sau lapte amestecat cu smântână.

Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie

Balmos_bucovinean_cu_lapte_si_cas_de_oaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.