Bacon marinat la grătar

Printeaza

O reteta de bacon marinat la gratar din: bacon, suc de ananas, otet de vin, ulei, miere, curcuma, chilli si gem de caise.

Ingrediente:

  • 600 g bacon impanat afumat feliat
  • 100 ml suc de ananas
  • 1 1/2 lingura otet de vin
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita miere fluida
  • 1 1/2 lingurite curcuma
  • 1 praf chilli
  • 50 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Se prepara marinata: se amesteca sucul de ananas cu otet, ulei si miere; se adauga mirodeniile si gemul si se amesteca bine. Se sterge carnea cu un servet textil umed si se unge cu marinata pe ambele fete; se asaza intr-un castron si se toarna restul de marinta.

Se acopera bine si se lasa sa se marineze la frigider circa 5 ore.

Baconul marinat se frige pe gratar circa 9 minute pe fiecare parte. Se unge cu marinata in acest timp; se serveste cu paine integrala proaspata.

Bacon marinat la grătar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.