Baclava cu fistic

Printeaza

O reteta de baclava cu fistic din: foi de placinta, unt, nuca, fistic, zahar, coaja de lamaie, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie, miere, nuca si fistic.

Ingrediente:

  • 500 g foi de placinta
  • 150 g unt

pentru umplutura:

  • 500 g nuca macinata
  • 150 g fistic macinat
  • 100 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • un praf sare

pentru sirop:

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • un baton de vanilie
  • coaja de la 2 lamai
  • miere pentru uns
  • nuca
  • fistic

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte umplutura. Se macină nucile si se amestecă cu zahăjul, fisticul Si coaja de lămâie. Se presară un praf de sare si se lasă la temperatura camerei.Se topeşte untul si se lasă să se răco­rească. Se topeşte zahărul, se caramelizea- ză si se adaugă apoi apa. Se fierb 30- 40 de minute si se adaugă la final coaja de lămâie si vanilia.

Se ung foile de plăcintă cu untul topit. Se suprapun trei foi, şi se pune umplutura, apoi câte o foaie si umplutura până ră­mân la final trei foi care se pun deasupra. Se rulează si se a$ază în tavă. Se taie bucăţi, se ung cu miere, se presară fistic şi se bagă în cuptor.

După ce s-au copt, se scot şi se acoperă cu siropul pregătit. Se sen/esc ornate cu nucă şi fistic.

Baclava cu fistic

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Pacat ca nu vad cum arata

  2. E prea dulce baclavaua

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.