Baclava de casa cu miere

Printeaza

Baclava de casa cu miere din: miere, unt, lapte, sare, zahar vanilat, lamaie, drojdie, zahar, faina, oua, nuca.

Ingrediente:Baclava_de_casa_cu_miere

Pentru aluat:

  • 175 g miere polifloră
  • 250 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • un praf sare
  • un plic zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • drojdie de mărimea unei nuci
  • o linguriţă zahăr
  • 500 g făină

Pentru umplutură:

  • 5 ouă
  • 175 g miere
  • 600-700 g nucă măcinată
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas drojdia cu o linguriţă de zahăr, cu 2-3 linguri de lapte călduţ, puţină făină si se lasă la dospit, 15-20 de minute, lângă o sursă de căldură.

Se freacă mierea uşor încălzită, cu untul topit, se adaugă laptele călduţ, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, maiaua si făina cernută. Se frământă un aluat potrivit de moale. Se acoperă şi se lasă să crească 30 de minute.

Se împarte aluatul în 6-7 părţi egale şi se întind uniform, în strat subţire. Se coc pe dosul tăvii tapetate cu hârtie pentru copt.

Intre timp, se prepară umplutura. Se separă ouăle, se freacă gălbenuşurile cu mierea şi se adaugă nucile măcinate. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în compoziţia de nuci. Crema se fierbe la baie de aburi până capătă consistenţa unei creme caramel. Se întinde apoi pe foi, se presează bine şi se ornează cu miere.

Se lasă la frigider 2-3 ore.

 

Baclava de casa cu miere

Baclava_de_casa_cu_miere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.