Baclava cu miere

Printeaza

Baclava cu miere din: aluat frantuzesc, nuca, fistic, miere, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, miere.

Ingrediente:Baclava_cu_miere

  • un kg aluat frantuzesc
  • 500 g nuca macinata si coapta
  • 200 g fistic copt si macinat
  • 150g miere
  • 200 g migdale macinate si coapte
  • coaja de la 1-2 lamai si o portocala
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat

pentru sirop:

  • 500 g miere poliflora
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

Se scoate aluatul din frigider şi se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. In acest timp, se pun într-un bol nucile măcinate, fisticul, migdalele, mierea, coaja de lămâie şi de portocală, sarea şi vanilia. Se amestecă bine şi se obţine o cremă destul de consistentă.

Se iau foile de aluat, se întind cu sucitorul şi se pun în tavă. Peste prima foaie se toarnă compoziţia de nucă, se întinde uniform şi se aşază a doua foaie. Se taie pătrăţele egale cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.

Separat, într-o oală de un litru, se pun mierea, coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat şi se fierb în câteva clocote până se obţine un sirop gros.

După ce s-au copt baclavalele, se toarnă siropul pe deasupra şi se lasă câteva ore până se însiropează. Se mai stropesc din când în când cu siropul din tavă şi se servesc ornate cu feliuţe de portocale.

Baclava cu miere

Baclava_cu_miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.