Baclava cu foi de gris

Printeaza

Baclava cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa, zahar, amidon, miere, sare.

Ingrediente:Baclava_cu_foi_de_gris

  • 500 g migdale prajite
  • 100 g fistic

pentru aluat:

  • un pachet gris fin
  • 250 g faina
  • 500 g unt
  • 200 ml apa
  • 125 g zahar
  • un pachet amidon
  • 500 g miere
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Grişul se trece rapid prin râsniţa de cafea şi apoi se amestecă bine cu făina si un praf de sare. Se topeşte untul si se mărunţesc migdalele. Apoi, peste migdale se pune zahărul si se toarnă 300 g unt topit, nu foarte fierbinte. Se amestecă.

Se topesc 50 g de unt şi se toarnă peste amestecul de făină si gris. Cu mâna se omogenizează bine, până la completa înglobare a untului. Se toarnă apa, se amestecă si se va forma un aluat nu foarte tare care se frământă uşor. Dacă aluatul nu este maleabil, se mai topesc 25 g unt şi se adaugă. Apoi, aluatul se împarte în 12 părţi egale. Se topeşte şi restul untului.

Se presară masa cu amidon si fiecare dintre cele 12 părţi se întinde cu sucitorul în timp ce se presară amidon pentru a ajuta la întinderea foii. în tava de copt se pune un polonic mic din untul topit si se unge tava.

Se asază un prim set de 6 foi care se ung cu unt topit între ele. Apoi, se pune ames¬tecul de migdale. 5. Se acoperă cu restul de 6 foi unse cu unt între ele, se taie cu un cuţit si şe toarnă untul topit care a mai rămas.Se coace 40-50 de minute.

Cât este fierbinte, se toarnă toată mierea, se presară fistic şi se lasă 12 ore. Apoi se serveşte.

Baclava cu foi de gris

Baclava_cu_foi_de_gris

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.