Baclava cu fistic

Printeaza

Baclava cu fistic din: migdale, fistic, scortisoara, foi de placinta, unt, zahar pudra, miere si apa de trandafiri.

Ingrediente:Baclava_cu_fistic

  • 150 de grame de migdale fără pieliţă
  • 150 de grame de fistic nesărat
  • 1 lingură rasă cu praf de scorţisoară
  • 15 foi pentru plăcintă refrigerate
  • 80 de grame de unt topit

Pentru sirop:

  • 200 de grame de zahăr pudră
  • 100 de grame de miere
  • 1 lingură de apă de trandafiri alimentară

 

Mod de preparare:

Dă prin blender migdalele şi fisticul, până se obţine o pudră fină. Adaugă scorţişoara. Intr-o tavă pătrată, cu latura de aproxi­mativ 20 de centimetri, aşază o foaie de plăcintă tăiată pentru a se potrivi în tavă, apoi unge-o cu untul topit. Adaugă alte două foi, unse şi ele. Toarnă deasupra un sfert din umplutura de migdale şi fistic.

Apoi continuă să aşezi foile de baclava una peste alta, în strat de câte trei, peste care presari compoziţia de migdale şi fistic. La sfârşit, trebuie să îţi rămână trei foi de plăcintă, peste care nu mai presari migdale şi fistic. Taie bacla­vaua în romb, în formă pătrată sau în triunghi. Dă la cuptorul preîncălzit la 190°C, pentru 30 de minute. Dă în clocot 25 de mililitri de apă, împreună cu zahărul şi mierea.

Lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă apa de trandafiri şi toarnă compoziţia peste baclavaua proaspăt scoasă din cuptor. Lasă compoziţia peste noapte, pentru a se însiropa bine.

Baclava cu fistic

Baclava_cu_fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.