Baclava cu alune si smochine

Printeaza

Baclava cu alune si smochine din: nuci, alune, scortisoara, foi de placinta, unt, smochine, zahar, suc de lamaie.

Ingrediente:Baclava cu alune si smochine

  • 100 g nuci măcinate
  • 150 g alune prăjite şi pisate
  • 5 g scorţişoară măcinată
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 200 g unt
  • 200 g smochine tăiate
  • 200 g zahăr + 50 g zahăr pentru umplutură
  • sucul de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Amesteci nucile, alunele şi smochinele cu zahăr, scorţişoară şi 60 ml apă. Tai foile de plăcintă în două.

Ungi tava cu unt şi aşezi pe rând 6 foi unse cu unt topit. Pui peste ele jumătate din umplutură şi acoperi cu alte 6 foi unse.

Intinzi restul de umplutură şi acoperi cu alte 6 foi unse cu unt. Foaia de deasupra o ungi cu unt, după care tai prăjitura în rulouri sau în pătrate, iar printre tăieturi torni unt topit şi o introduci la cuptor.

După ce s-a rumenit bine, torni siropul (fierbi 200 g de zahăr cu 200 ml apă şi adaugi suc de lămâie) peste baclavaua fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.