Baba ala limoncello

Printeaza

Baba ala limoncello din: oua, zahar, sare, drojdie, unt, faina, apa, zahar, lamaie, limoncello.

Ingrediente:Baba_ala_limoncello

  • 6 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă cu sare
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt
  • 400 g făină

Pentru sirop:

  • 700 ml apă
  • 200 g zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • 250 ml limoncello

 

Mod de preparare:

Intr-un castron pui ouăle, zahărul, untul moale, drojdia şi le baţi bine cu mixerul. Apoi adaugi făina şi sarea şi baţi până obţii un aluat elastic.

Ungi o formă de 28 cm cu unt, aşezi aluatul în formă şi îl laşi la crescut 3 ore, acoperit cu folie de plastic. După 3 ore, coci la 220 grade, pentru 30 de minute.

Intre timp, faci siropul: pui apa, zahărul şi coaja de lămâie şi le fierbi 20 de minute. Când e gata, iei siropul de pe foc şi adaugi limoncello.

Scoţi apoi baba din cuptor şi o înţepi bine cu o scobitoare peste tot, după care torni câte puţin din siropul pregătit, până îl absoarbe pe tot. Laşi la răcit în formă.

Când e rece, răstorni cozonacul pe platou. Se poate servi simplu, cu frişcă şi fructe alături ori umplut.

Baba ala limoncello

Baba_ala_limoncello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.