Aspic cu gelatină

Printeaza

Aspic cu gelatină

Ingrediente:Aspic cu gelatină

  • 1 kg oase de viţel
  • 1/2 kg şorici de porc
  • 200 g carne de vacă
  • 3 albuşuri
  • 150 g legume
  • 20 g oţet
  • 50 g vin
  • 100 g apă
  • cîteva boabe pilier
  • sare

 

Mod de preparare:

Această reţetă este mult mai uşoară şi mai practică. Metoda de preparare este aceeaşi ca şi la aspicul din oase şi şorici de porc, numai că în loc de şorici, după ce oasele au fost fierte şi strecurate, se adaugă 100 g gelatină, înmuiată întîi în apă rece într-un vas.

Se amestecă pe foc pînă ce gelatina se dizolvă, avînd grijă să nu se lipească de fundul vasului. Se adaugă sare, oţet şi vin, în cantităţile indicate în reţeta 1. Se lasă să se răcească atît cît poate suporta degetul. Se procedează mai departe ca in reţeta pentru aspic cu şorici.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.