Asafetida

Printeaza

Asafetida e o mirodenie asiatică puţin cunoscută în afara Indiei, unde e folosită în cantităţi foarte mici pentru a da o aromă delicioasă de ceapă.

Numele provine din cuvântul persan azo, care înseamnă „răşină”, iar cuvântul latin fetida înseamnă „care duhneşte”. Asafetida e o plantă perenă qe creşte în sălbăticie în Afganistan şi estul Iranului.

In vestul şi sudul Indiei, asafetida se foloseşte la tocăniţele picante şi la preparate din leguminoase, dar şi pentru a îmbunătăţi gustul peştelui, al cărnii, al mâncării la cuptor, al sosurilor şi al murăturilor.

Dacă nu e păstrată cum trebuie, mirosul său puternic va contamina celelalte ingrediente, aşa că trebuie ţinută separat de alte mirodenii, într-un borcan de sticlă închis ermetic.

 

Asafetida

Asafetida

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.