Arpacas cu prune

Printeaza

Arpacas cu prune din: prune, arpacas, ceapa, zahar, sare.

Ingrediente:Arpacas cu prune

  • 250 g prune
  • 250 g arpacaş
  • 1 ceapă
  • 1 lingură cu zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi arpacaşul ca pe orez, spălaţi-l în 2-3 ape, lăsaţi-l în apă rece.

Curăţaţi pru­nele de codiţe, spălaţi-le, lăsaţi-le în apă rece 60 minute pentru a pierde gustul de fum. Fierbeţi separat prunele 10 minute, numai după ce aţi aruncat apa în care au stat, şi arpacaşul 30 minute.

Faceţi un scos de zahăr ars într-o cratiţă mai mare, puneţi prunele şi arpacaşul, săraţi după gust şi fierbeţi la foc domol mâncarea împreună cu 1 ceapă tăiată în patru (pe care o aruncaţi la final) încă 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.