Aripioare si mici cu vin rosu si usturoi

Printeaza

Aripioare vin rosu si usturoi din: mici gata preparaţi, aripioare de pui, ulei de măsline, usturoi, vin roşu (dulce), sare, piper.

Ingrediente:Aripioare si mici cu vin rosu si usturoi

  • 1 kg mici gata preparaţi
  • 1 kg aripioare de pui
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 5 linguri de vin roşu (dulce)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Faci un sos din uleiul de măsline, usturoiul pisat, vinul roşu şi con­dimentele. Speli aripioarele, le crestezi uşor cu un cuţitaş sau le înţepi cu furculiţa, apoi tăvăleşti fiecare aripioară în acest sos special, suficient cât să pătrundă în fiecare crestătură.

Laşi circa 15 minute să pătrun­dă sosul în aripioare, timp în care ungi fiecare mic cu acest sos (cu ajutorul unei pensule pentru prăjituri).

Aşezi aripioarele împreună cu micii pe grătarul încins şi le laşi să se rumenească. Serveşti aripioarele şi micii fierbinţi, alături de un pahar de bere sau de vin. Poţi servi alături şi o garnitură, după preferinţe.

 

Pofta buna! 

1 comentariu

  1. Numai mancare sanatoasa pe aici 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.