Aripioare marinate cu vin

Printeaza

Aripioare marinate cu vin din: aripioare de pui, vin, coacaze, sare, piper, boia, usturoi, miere.

Ingrediente:Aripioare marinate cu vin

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 lingură rasă ierburi provensale

Pentru marinadă:

  • 1 cană de vin
  • 1 mână de coacăze zdrobite
  • 1 linguriţă sare grunjoasă
  • 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 1 vârf de linguriţă boia iute
  • 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 linguriţă miere

 

Mod de preparare:

Spală aripioarele, taie-le vârfurile şi pune-le într-un bol mare, în care torni toate ingredientele pentru marinadă.

Amestecă-le puţin, ca să se acopere de marinadă. Lasă-le aşa 2-3 ore.

Scoate aripioarele şi pune-le în tava de copt, 1/2 cană de apă şi o cană de marinadă strecurată.

Presară ierburile provensale şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30 de minute sau până când devin aurii.

Stropeşte-le din când în când cu sosul din tavă.

Serveşte-le cu orez fiert.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Aripioare de pui marinate la cuptor

Aripioare de pui marinate la cuptor din: aripioare de pui, sos de soia, zahar, ulei, usturoi, pudra de ghimbir. Ingrediente: 24 de aripioare de pui 200 ml sos de soia 1 legatura ceapa verde 50gr zahar 4 linguri ulei 1 catel de usturoi, zdrobit 1 1/2 lingurite pudra de ghimbir     Mod de preparare: […]

 

retete

Aripioare de pui cu sos de soia si miere

Aripioare de pui cu sos de soia si miere din: aripioare de pui, usturoi, ceapa verde, soia, miere, otet de orez, ghimbir, ulei de susan, piper cayenne, seminte de susan, patrunjel. Ingrediente: 6 aripioare de pui 1 capatana de usturoi 1 legatura ceapa verde 60 ml sos de soia 2 linguri miere 2 linguri otet […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.