Aripioare la cuptor cu sos aromat

Printeaza

Aripioare la cuptor cu sos aromat din: aripi de pui, castravete, ulei, sos de soia, turmeric, chimion, usturoi, lapte de cocos, zahar, usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, chimion, unt de arahide,zahar, lapte de cocos, supa de pui.

 

IngredienteAripioare_la_cuptor_cu_sos_aromat

  • 1,6 kg aripi de pui întregi
  • 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat în bastonaşe, pentru servit

Ingrediente pentru marinata:

  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguriţe cu vârf de turmeric
  • 2 linguriţe cu vârf de chimion măcinat
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 3 linguri de zahăr

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingură ulei
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 bucată mică de ghimbir, rasă fin
  • 1 fir de lemongrass, lovit pentru a-i elibera aroma
  • 1 ardei iute, înţepat peste tot cu vârful unui cuţit
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 4 linguri unt de arahide
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 100ml supă de pui

 

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau al unor foarfece de bucătărie, taie vârfurile aripilor de la prima încheietură.

Aruncă-le sau foloseşte-le pentru supă. Taie aripile rămase la articulaţie. Pune-le într-un bol mare nemetalic sau o pungă alimentară.

Combină ingredientele pentru marinadă şi toarn-o peste carne, amestecând bine, apoi ţine aripioarele la frigider cel puţin 4 ore sau peste noapte.

Pentru sos, încinge uleiul într-o oală, apoi adaugă usturoiul, ghimbirul, firul de lemongrass şi ardeiul iute şi căleşte-le 30 de secunde, până când îşi eliberează aroma, încorporează chimionul, prăjeşte-l câteva secunde, apoi adaugă şi celelalte ingrediente.

Fierbe totul suficient de mult pentru a obţine un sos destul de gros. Transferă într-un bol, acoperă şi lasă să se răcească.

Incinge cuptorul la 200°C.

Aranjează aripile într-o tavă mare de copt, presară-le cu sare şi coace-le 40-45 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea intervalului, astfel încât să devină aurii şi crocante.

Dacă în tavă s-a strâns o cantitate mare de zeamă până la jumătatea intervalului, arunc-o înainte de a continua să găteşti carnea.

Chiar înainte de a servi aripioarele, încălzeşte Isosul de arahide şi îndepărtează lemongrassul şi ardeiul iute.

Serveşte aripioarele cu sosul dulce-acrişor şi bastonaşele de castravete.

Aripioare la cuptor cu sos aromat

Aripioare_la_cuptor_cu_sos_aromat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.