Aripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar

Printeaza

Aripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar din: aripioare de pui, pudră de ardei iute, usturoi pudră, zahăr, pudră de muştar, ulei vegetal, oţet de mere, boia afumată, sos Worchestershire, sos de ardei iute, pastă de ardei iute,

 

Ingrediente:

  • 1 kg aripioare de pui

Pentru crusta de condimente:

  • câte 1 linguriţă de pudră de ardei iute, usturoi pudră, zahăr şi pudră de muştar
  • 1 lingură de ulei vegetal

Pentru sosul iute:

  • 2 linguri oţet de mere
  • 2 linguriţe de boia afumată
  • 1 lingură de sos Worchestershire
  • 3 linguri sos de ardei iute
  • 2 linguri sirop de arţar
  • 1 lingură pastă de ardei iute

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. într-un bol mic, amestecă ingredientele pentru crusta de condimente, împreună cu 1 linguriţă de sare.

Pune aripioarele într-un bol mare şi amestecă-le cu condimentele gata pregătite, asezonând după gust.

Aşază aripioarele într-un singur strat, într-o tavă mare tapetată cu folie de aluminu (sau două mai mici).

Coace aripioarele 45 de minute, apoi scoate-le din cuptor şi scurge uleiul în exces.

Incinge un grătar cu cărbuni sau pe gaz. Amestecă ingredientele pentru sosul iute într-un bol mic şi, cu o pensulă de bucătărie, unge aripioarele pe toate părţile.

Găteşte aripioarele la căldură directă timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau încinge cuptorul la 220° C şi găteşte-le 15 minute.

Aripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar

Aripioare_in_crusta_de_condimente_cu_sos_iute_de_artar

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.