Aripioare de pui cu sos de ghimbir
PrinteazaAripioare de pui cu sos de ghimbir din: seminte de susan, aripioare de pui, ghimbir, usturoi, sherry, ulei, zahar.
- 1 lingură de seminţe de susan
- 12 aripioare de pui
- 2 linguri de ghîmbir proaspăt ras
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri de sherry
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Susanul se prăjeşte într-o tigaie fără grăsime, până devine auriu, şi se pune deoparte.
Aripioarele de pui se aşează intr-un bol termorezistent. Ghimbirul se pune într-un alt bol, iar peste acesta se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit.
Se adaugă şi sherry-ul, uleiul de măsline şi zahărul şi se amestecă bine. Mixul se toarnă peste aripioare şi se bagă totul circa 25 de minute la cuptorul preîncălzit la 175 °C.
Se amestecă de câteva ori. Aripioarele de pui se servesc cu susan presărat pe deasupra.
Aripioare de pui cu sos de ghimbir
Pofta buna!