Aripioare de pui cu sos de arahide si lemongrass

Printeaza

Aripioare de pui cu sos de arahide si lemongrass din: aripi de pui întregi, sos dulce-acrişor, castravete, ulei, sos de soia light, turmeric, chimion măcinat, usturoi, lapte de cocos, zahăr, ghimbir, lemongrass, ardei iute thailandez, chimion, unt de arahide, lapte de cocos, supa de pui.

Aripioare_de_pui_cu_sos_de_arahide_si_lemongrass

Ingrediente:

  • 1,6 kg aripi de pui întregi
  • sos dulce-acrişor
  • 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat în bastonaşe, pentru servit

Pentru marinata:

  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură sos de soia light
  • 2 linguriţe cu vârf de turmeric
  • 2 linguriţe cu vârf de chimion măcinat
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 3 linguri de zahăr

Pentru sos de arahide:

  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 bucată mică de ghimbir, rasă fin
  • 1 fir de lemongrass, lovit pentru a-i elibera aroma
  • 1 ardei iute thailandez, înţepat peste tot cu vârful unui cuţit
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 4 linguri unt de arahide
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 100ml supă de pui (vezi sfatul din stânga)

 

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau al unor foarfece de bucătărie, taie vârfurile aripilor de la prima încheietură.

Aruncă-le sau foloseşte-le pentru supă (vezi în stânga sus).

Taie aripile rămase la articulaţie. Pune-le intr-un bol mare nemetalic sau o pungă alimentară.

Combină ingredientele pentru marinadă şi toarn-o peste carne, amestecând bine, apoi ţine aripioarele la frigider cel puţin 4 ore sau peste noapte.

Pentru sos, încinge uleiul într-o oală, apoi adaugă usturoiul, ghimbirul, firul de lemongrass şi ardeiul iute şi căleşte-le 30 de secunde, până când îşi eliberează aroma, încorporează chimionul, prăjeşte-l câteva secunde, apoi adaugă şi celelalte ingrediente.

Fierbe totul suficient de mult pentru a obţine un sos destul de gros. Transferă-l într-un bol, acoperă-l şi lasă-l să se răcească.

încinge cuptorul la 200°C. Aranjează aripile într-o tavă mare de copt, presară-le cu sare şi coace-le 40-45 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea intervalului, astfel încât să devină aurii şi crocante.

Dacă în tavă s-a strâns o cantitate mare de zeamă până la jumătatea intervalului, arunc-o înainte de a continua să găteşti carnea.

Chiar înainte de a servi aripioarele, încălzeşte Isosul de arahide şi îndepărtează lemongrassul şi ardeiul iute.

Serveşte aripioarele cu sosul dulce-acrişor şi bastonaşele de castravete.

Aripioare de pui cu sos de arahide si lemongrass

Aripioare_de_pui_cu_sos_de_arahide_si_lemongrass

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.