Aripioare de pui cu salata

Printeaza

Aripioare de pui cu salata

Ingrediente:

  • 8 aripi de pui
  • Faina
  • Pudra de usturoi
  • Miere
  • 1 fir de praz
  • ½ de varza alba
  • 1 morcov
  • 150 g mazare
    2 cartofi
  • Busuioc uscat
  • Zahar brun
  • Marar
  • 1 lamaie
  • Ulei de masline
  • Sare, piper
  • Sos de ardei iute
  • Orez, piure de cartofi

Mod de preparare:

Se fierbe mazarea, se scurge si se pune intr-un castron alaturi de rondele de praz, cubulete de cartofi fierti, fasii de varza si morcov ras. Se adauga ulei, sare, piper si suc de lamaie. Se presara o lingura de busuioc, mararul tocat si se introduce la rece. Sosul de ardei iute se amesteca intr-un castron cu 2 linguri de miere si o lingura de zahar brun.

Intr-un castron se amesteca o lingura de faina cu putina sare, piper si o lingurita de pudra de usturoi. Se trec aripile prin acest amestec, se scutura ca sa cada surplusul si se prajesc in ulei incins.

Se scot cu o spumiera pe un servet absorbent, se ung cu sosul iute din castron cu ajutorul unei pensule se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul incins pentru 12 minute, se scot si se servesc alaturi de salata de legume. Se pot servi alaturi de piure de cartofi sau orez fiert impreuna cu un pahar de Sauvignon Blanc.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac aripioarele de pui, sub toate formele: prajite, la cuptor, pe gratar. Sunt foarte usor de facut si sunt delicioase. O sa incerc si reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.