Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

Printeaza

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

Ingrediente:Aripioare de pui cu masline si morcovi

  • 12 aripioare de pui
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 g măsline
  • 10 căţei de usturoi
  • 3 roşii din conservă
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 cană de orez
  • 1 ceapă
  • ulei pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui morcovii la fiert, iar ceapa şi usturoiul le tai mărunt. După ce au fiert morcovii, îi tai rondele pe care le pui într-o tavă mai înaltă.

Adaugi ceapa, ustu­roiul, carnea, măslinele, uleiul, sare şi piper după gust, acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cup­tor pentru 30 de minute.

In acest timp pregăteşti garnitura: cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti câteva minute în ulei şi stingi cu 4 căni de apă.

Speli bine orezul, îl scurgi, îl adaugi în zeama care clocoteşte şi laşi să fiarbă pe foc mic 20 de minute.

Potriveşti gustul de sare şi ai grijă să amesteci din când în când ca să nu se lipească de cratiţă.

Amesteci apoi vinul cu roşiile tăiate mărunt, le adaugi în tavă după ce carnea şi legumele au fiert şi mai dai totul la cuptor, neacoperit, până scade sosul.

La sfârşit, presari verdeaţa tocată şi mâncarea este gata. Aduci la masă aripioarele pregătite astfel cu garnitura de orez alaturi.

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

Aripioare de pui cu masline si morcovi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.