Aripioare de pisica de mare cu lamaie

Printeaza

Aripioare de pisica de mare cu lamaie din: coaja de lamaie, condimente, sare de mare, aripi de pisica de mare, faina, oua, pesmet, ulei de masline.

Ingrediente:Aripioare de pisica de mare cu lamaie

  • coaja de la 1 lamaie, tocata
  • 1 lingurita condimente, dupa gust
  • 2 lingurite de sare de mare
  • 4 aripi de pisica de mare a cate 225 g fiecare
  • 2 maini de faina
  • 2 oua, batute usor
  • 6 maini de pesmet
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220°C. Intr-un mojar, puneti coaja de lamaie, amestecul de condimente si sarea. Zdrobiti bine totul si amestecati, apoi presarati compozitia peste aripile pisicii de mare, pe ambele parti. Luati 3 farfurii mari, puneti faina pe una, ouale pe a doua si pesmetul pe a treia.

Puneti o tigaie mare neaderenta la foc mare si adaugati 1 cm de ulei de masline. Maneavrand rapid ingredientele, dati mai intai prin faina fiecare aripa, pe ambele parti, scuturand excesul, apoi prin ou, lasand sa se scurga surplusul. Dupa aceea, presati-le peste pesmet, scuturand din nou excesul.

Prajiti in uleiul incins aripile de pisica de mare, cate 1-2 odata, lasandu-le 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Asezati-le intr-o tava mare pentru cuptor, in timp ce prajiti si celelalte bucati, schimband uleiul din tigaie daca e necesar.

Cand toate cele 4 bucati s-au prajit, puneti tava pentru 15 minute la nivelul din centru al cuptorului incins. Serviti cu salata de verdeturi.

Aripioare de pisica de mare cu lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.