Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute

Printeaza

Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute din: aripioare de pui, ulei, rosii, ardei gras, pasta de ardei iute, pasta de tomate, cimbru, boia de ardei dulce, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Aripioare_la_cuptor_cu_boia_cimbru_si_pasta_de_arde_iute

  • 20 aripioare de pui
  • 100 ml ulei
  • 5-6 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă aripioarele, pârleşte-le la flacăra aragazului, spală- le, scurge-le bine de apă şi presară-le cu un amestec făcut din boia de ardei, nucşoară, cimbru, sare şi piper.

Pune-le într-un castron acoperă-l cu folie de plastic şi pune-le la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, taie roşiile şi ardeiul gras în cubuleţe şi prăjeşte-le în ulei la foc iute circa 10 minute.

Adaugă pasta de tomate, pasta de ardei şi potriveşte de sare şi piper. Sosul trebie să fie mai picant.

Pune aripioarele într-un vas de ceramică termorezistentă, toarnă peste ele sosul şi pune vasul în cuptorul încins.

Coace aripioarele la foc potrivit spre mare circa 30 de minute sau până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe deasupra.

Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute

Aripioare_la_cuptor_cu_boia_cimbru_si_pasta_de_arde_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.