Aripioare în aluat crocant

Printeaza

Aripioare în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Aripioare_în_aluat_crocant

  • 12 aripioare intregi
  • 2 oua
  • bere blonda
  • faina
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Sărează şi piperează aripile şi lasă-le la frigider o jumătate de oră. Bate ouăle, adaugă făina, un praf de sare şi unul de cimbru şi amestecă.

Desfă compoziţia cu bere adăugată treptat, până ce obţii un aluat puţin mai gros decât cel de clătite.

Trece aripioarele prin aluat şi pune-le la prăjit în uleiul fierbinte, iar când sunt gata, scoate-le pe un şervet de hârtie.

Serveşte-le fierbinţi, cu un sos picant de roşii: dă pe răzătoarea mare 3-4 roşii coapte şi pune-le la călit în ulei de măsline împreună cu o ceapă mică tăiată cât mai fin.

Adaugă puţin cimbru şi oregano, sare şi chili (sau piper proaspăt măcinat) şi lasă totul să dea în câteva clocote.

Dacă vrei un sos mai fin, trece-l la final printr-o sită sau pune-l într-un blender.

Aripioare în aluat crocant

Aripioare_în_aluat_crocant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.