Aripi cu sos picant

Printeaza

Aripi cu sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet, mustar, pasta de ardei, unt, boia, miere.

Ingrediente:Aripi cu sos picant

  • 30 aripi
  • ulei
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Pentru sos:

  • 1 cană oţet din vin roşu
  • 3 linguri muştar de Dijon
  • 2-3 linguriţe pastă de ardei iute
  • 3 linguri ulei
  • 100 g unt
  • 1 lingură boia iute sau dulce
  • 3 linguri miere

 

Mod de preparare:

Pudraţi aripile cu sare şi piper, amestecaţi-le cu 2-3 linguri de ulei. Frigeţi-le pe grătar, până se pătrund şi se rumenesc pe ambele feţe.

Preparaţi sosul. Intâi frecaţi într-un castron oţetul, muştarul, pasta de ardei iute, mierea şi uleiul. Topiţi untul într-o tigaie sau o cratiţă mare, pusă pe grătar.

Turnaţi în unt amestecul din castron.

Când dă în clocot, puneţi boiaua, adăugaţi sare după gust, apoi puneţi aripile fripte, imediat ce le-aţi luat de pe grătar. Lăsaţi să clocotească 2-3 min, amestecând mereu.

Serviţi cu salata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.