Aripi cu sos picant
PrinteazaAripi cu sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet, mustar, pasta de ardei, unt, boia, miere.
- 30 aripi
- ulei
- sare
- piper proaspăt măcinat
Pentru sos:
- 1 cană oţet din vin roşu
- 3 linguri muştar de Dijon
- 2-3 linguriţe pastă de ardei iute
- 3 linguri ulei
- 100 g unt
- 1 lingură boia iute sau dulce
- 3 linguri miere
Mod de preparare:
Pudraţi aripile cu sare şi piper, amestecaţi-le cu 2-3 linguri de ulei. Frigeţi-le pe grătar, până se pătrund şi se rumenesc pe ambele feţe.
Preparaţi sosul. Intâi frecaţi într-un castron oţetul, muştarul, pasta de ardei iute, mierea şi uleiul. Topiţi untul într-o tigaie sau o cratiţă mare, pusă pe grătar.
Turnaţi în unt amestecul din castron.
Când dă în clocot, puneţi boiaua, adăugaţi sare după gust, apoi puneţi aripile fripte, imediat ce le-aţi luat de pe grătar. Lăsaţi să clocotească 2-3 min, amestecând mereu.
Serviţi cu salata.
Pofta buna!