Ardei umpluţi cu vinete

Printeaza

O reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei grasi, vinete, pesmet, ceapa, faina, ulei, ciuperci, sare, piper, margarina, rosii, ulei, faina, zahar, sare, marar si patrunjel.

Ingrediente:Ardei umpluti cu vinete

  • 12 ardei graşi
  • 3-4 vinete mijlocii
  • 2 linguri de pesmet (sau 2 felii de pâine înmuiată)
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de făină
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cutie de ciuperci (sau 300 g ciuperci proaspete)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de margarină

pentru sos:

  • 1/2 kg roşii
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de făină
  • puţin zahăr
  • sare
  • mărar şi pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli ardeii, le scoţi cotoarele şrîi scuturi bine de se­minţe. Coci vinetele ca pentru salată. Căleşti ceapa în margarina topită, adaugi 1 lingură de făină şi le mai rumeneşti împreună, până se îngălbeneşte făi­na. Torni puţină apă şi formezi un sos mai gros decât smântână.

Separat, în puţin ulei, căleşti ciupercile, la care adaugi vinetele tocate. Potriveşti gus­tul de sare şi de piper, apoi adaugi sosul pre­parat din ceapă prăjită şi făină. Amesteci bine întreaga compoziţie şi cu ea umpli ardeii, pe care îi căleşti puţin în ulei încins pe toate feţele, pentru a se înmuia.

Pregatesti sosul: Căleşti 1 linguriţă de făină în puţin ulei, apoi adaugi roşiile opărite, curăţate de coajă şi tăiate felii. Adaugi puţin zahăr şi continui fierberea. La sfârşit, pui mărar şi pătrunjel. Sosul astfel obţinut, îl torni peste ardei şi apoi îi dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşti ardeii calzi sau reci cu verdeaţă proaspătă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.