Ardei umpluti cu varza si cimbru
PrinteazaArdei umpluti cu varza si cimbru din: ardei, morcovi, varza, otet, sare, apa, piper, cimbru, leustean.
- 5 kg ardei graşi
- 1 kg morcovi
- 3 verze mijlocii
- 1 l oţet
- 3 linguri sare pentru murături
- 3 l apă
- 1 linguriţă piper boabe
- cimbru uscat
- 1 legătură leuştean
- 2 linguri sare pentru frecat legumele
Mod de preparare:
Tai cotoarele ardeilor, le scoţi seminţele, îi speli şi îi pui la scurs. Varza o tai fideluţă, iar morcovii îi dai prin răzătoare. Freci morcovii şi varza cu puţină sare şi cimbru.
Speli borcanele şi le laşi la scurs. Pui la fiert apa, sarea şi piperul. Laşi să dea câteva clocote, torni oţetul şi mai ţii 2-3 clocote. Acoperi şi laşi la răcorit.
Umpli ardeii cu varză şi morcovi şi potriveşti în borcane. Aşezi din loc în loc frunze de leuştean spălate.
Pui sub borcanele de sticlă cuţite, ca să nu se spargă, şi torni zeama. Închizi ermetic şi fierbi într-un vas mare cu apă clocotită.
Ardei umpluti cu varza si cimbru
Pofta buna!